LJUBAVNI HOROSKOP 22.02.-28.02.2021.

Ljubavni horoskop 22.02.-28.02.2021 godina: SAMCI I PAROVI

OVAN

SAMCI: Sredinom sedmice se događaju neke promjene, tokom konjukcije Saturn-Urana, koje ne morate nužno prihvatiti. Osjećaj bespomoćnosti nije Vaš stil, posebno kada je ljubav u pitanju. Nažalost, sada će se događati stvari nad kojima nemate puno ili nikakvu kontrolu.

Sunce se kreće iz Vodolije ka Ribama otprilike u isto vrijeme, pa nećete imati potrebe da se izjašnjavate po pitanju emocija. Ne dopustite da se intenzivne emocije predugo zadržavaju u Vama, inače bi to moglo eskalirati na pogrešne načine.

Imate želju da se približite svojoj simpatiji konjukcije Venera-Mars, kasnije tokom sedmice, ali čini se da Vam nešto (ili neko) uvijek stoji na putu. Imajte na umu da ne možete požurivati ljubav.

PAROVI: Uslijed konjukcije Satur-Urana, sredinom sedmice, dolazi do nekih neželjenih promjena. Kao vatreni znak, ne smeta Vam da uživate u malim, intimnim trenucima, ali ova energija bi Vas mogla odvesti na mjesta na koja zaista ne želite ići.

Sunce ulazi u nježne Ribe otprilike u isto vrijeme, što znači kraj ciklusa i početak novog. Osjećate li kako se godišnja doba mijenjaju? Ovaj tranzit je dobra vijest za Vaš ljubavni život.

Vaša fizička energija je izuzetno izražena tokom Venera-Mars konjukcije, krajem sedmice, pa možda ne biste trebali previše vremena provoditi van kuće. U stvari, provoditi slobodno vrijeme u spavaćoj sobi Vam savršeno odgovara!

BIK

SAMCI: Nagle promjene mogle bi pokvariti romantičan trenutak tokom konjukcije Saturn-Urana sredinom sedmice. Možete planirati sve što želite, ali ponekad svemir ima na umu nešto što ne možete predvidjeti!

Sunce otprilike u isto vrijeme prelazi iz Vodolija u vodeni znak Ribe, tako da ćete teško zadržati emocije u sebi. Međutim, povjerenje je sada glavno pitanje. Ako osjećate neku vrstu nepovjerenja, vrata ne možete pronaći dovoljno brzo.

Kasno u sedmici kreće snažna konjukcija Venere i Marsa koja Vam otežava odbijanje strastvenih nagona. Niste savršeni, a prepuštanje iskušenju je dobar osjećaj.

PAROVI: Neke promjene se dešavaju tokom konjukcije Saturn-Urana sredinom sedmice, htjeli Vi to ili ne. Ovaj rijetki tranzit događa se samo jednom u 14 godina, ali šteta od njega može biti trajna ako iz njega ne naučite važne lekcije.

Sunce napušta Vodoliju i otprilike u isto vrijeme ulazi u vodeni znak Ribe, ističući Vaše emocije i povećavajući Vaše psihičke sposobnosti. Lakše Vam je da shvatite o čemu Vaš partner razmišlja.

Iskoristite sve suptilne informacije koje saznate. Krajem sedmice kreće agresivniji trigon Venere i Marsa koji na vidjelo iznosi Vaše sek-ualne zahtjeve. Zapamtite da je u ovoj vezi dvoje ljudi. Ne radi se samo o Vama.

BLIZANCI

SAMCI: Ljubavna boginja, Venera, provodi sedmicu u Vodoliji, pa Vam se ne žuri sa pronalaskom srodne duše. Sjajno se zabavljate upoznajući nove ljude i eksperimentišući i sa drugim romantičnim stvarima!

Sredinom sedmice kreće konjikcija Saturn-Urana koja bi Vas mogla podstaknuti na neke promjene za koje i niste baš spremni. Kad Vam se radoznalost probudi, u tim trenucima donosite odluke koje imaju dugoročne posljedice.

Međutim, Sunce ulazi u nježne Ribe i sredinom sedmice, što bi trebalo pomoći u smirivanju strasti. Koristite svoju intuiciju sada kako biste otkrili ko Vam govori istinu, a ko ne.

PAROVI: Venera je ove sedmice i dalje u znaku Vodolije, pružajući Vam time bolju perspektivu Vaše veze i Vaše uloge u tom odnosu. Nemojte se iznenaditi ako Vaš partner spomene da se osjećaja emocionalno udaljeno od Vas.

Sredina sedmice kreće konjukcija Saturn-Urana i primorava Vas da se bavite nekim vrlo bitnim promjenama. To bi moglo dovesti do frustracija i rasprava, stvarajući veliki raskol između Vas i Vašeg partnera.

Vrlo jaka energija Vas okružuje tokom sedmice, uslijed konjukcije Mars-Venere pri čemu Vaš izražen temperament može napraviti dodatne probleme. Razlika je velika između preuzimanja inicijative i forsiranja problema.

RAK

SAMCI: Vaša sedmica započinje prilično čudno, jer sunce i Venera provode vrijeme sa neobičnom Vodolijom. Sad se bavite nekim neobičnim stvarima, pa je bolje da nađete nekoga sa kim ćete razgovarati i ko dijeli Vaš jedinstveni pogled na svijet.

Stresan trigon Saturna i Urana sredinom sedmice vrši pritisak na Vas da promijenite dio svog života koji možda ne biste željeli promijeniti. Međutim, otpor bi mogao samo pogoršati stvari. Ovo je vrlo teška pozicija.

Sunce ostavlja Vodoliju podalje od Riba otprilike u isto vrijeme, što bi Vam trebalo pomoći da bolje razumijete kroz šta drugi ljudi oko Vas prolaze. Jednom kada se stavite u nečiji položaj, ono kroz šta Vi prolazite, zapravo i neće djelovati tako loše.

PAROVI: I Venera i Sunce su u Vodoliji početkom ove sedmice, što Vas dovodi u zamišljeno ali i mnogo bolje raspoloženje nego inače. Lijepo je moći vidjeti stvari iz druge perspektive, ali nedostaje Vam emocionalna blizina.

Sredinom sedmice kreće konjukcija Saturna i Urana koja testira Vaše strpljenje jer se sada događaju neke promjene koje ne možete kontrolisati. Vaša odanost znači puno, čak i ako Vaš partner to ne može vidjeti.

Srećom, Sunce ulazi u srodni vodeni znak Ribe i sredinom sedmice, vraćajući Vam dio Vašeg emocionalnog intenziteta. Ako ste bili razdvojeni, pronađite poseban način da partneru date do znanja da Vam je nedostajao.

LAV

SAMCI: Kad se Vaš vladar, Sunce, usred sedmice kvadrira sa Uranom, zapravo nećete znati šta se sve može dogoditi. Budite otvorenog uma dok se krećete kroz mnoge različite promjene koje bi mogle promijeniti Vaš ljubavni život.

Sunce se Vodolije kreće ka Ribama, donoseći mnogo romantičniju atmosferu. Vaša kreativnost se cijeni. Praveći neko umjetničko djelo za svoju simpatiju, privući ćete pažnju koju želite.

Kasnije tokom sedmice kreće snažni kvadrat Venere i Marsa koji Vas ohrabruje da idete za onim što želite uprkos onome šta bilo ko drugi kaže. Ali traženje zadovoljstva po svaku cijenu ostaviće veliku prazninu u Vama. Zapamtite dobro koji su Vaši ciljevi.

PAROVI: Vaš vladar ,Sunce, postavlja kvadrat Uranu koji sugeriše na promjene sredinom sedmice, stavljajući u centar pažnje sve stvari koje želite prilagoditi u svojoj vezi i ili na partneru. Previše prijedloga odjednom moglo bi se učiniti kao da ste krajnje nesrećni. Je li zaista tako?

Sunce ostavlja Vodoliju pod vodstvom Urana i prelazi u znak Ribe otprilike u isto vrijeme, pripremajući Vas za vrlo emotivno putovanje u narednih mjesec dana. Pronađite načine, u vidu bilješke ili ljubavnom pjesom, kako biste otkrili svoja istinska osjećanja ukoliko imate problem sa izražavanjem istih.

Trigon Venere i Marsa kasnije tokom sedmice može dovesti do ispada ako ne dobijete ono što želite. Da li se osjećate nepoželjno ili nedovoljno cijenjeno? Nesigurnosti se sada mogu manifestovati na zabrinjavajući način.

DJEVICE

SAMCI: Otvoren um apsolutni je imperativ jer sredinom nedelje doživljavate nepredvidivosti uslijed konjukcije Saturn-Urana. U trenutcima poput ovih čini se da što se više trudite, više stvari pođe po zlu. Uf!

Sunce se u isto vrijeme udružuje sa emocionalnim Ribama, pa ćete odabrati suptilne načine da izrazite svoja osjećanja. Pošaljite simaptičnu sms poruku partneru umjesto da objavljujete bilo što javno na društvenim mrežama.

Tokom konjukcije Venera-Mars, kasnije tokom sedmice, Vaše želje su sve izraženije, pri čemu dolazi do velike frustracije kada Vam planovi propadnu. Oduprite se tom nepotrebnom, destruktivnom stavu. Samo zato što se stvari ovoga puta nisu posložile, ne znači da neće u budućnosti.

PAROVI: Volite rutinu, pa kad Vam konjukcija Saturn-Urana tokom sredine sedmice poremeti planove, nećete biti spremni za to. Sjetite se stare mantre: promijenite stvari koje možete i prihvatite stvari koje ne možete.

Sunce ulazi u nježni vodeni znak Ribe otprilike u isto vrijeme, podstičući Vas da budete emocionalno dostupniji. Promjena životnih navika može biti zastrašujuća, ali ne toliko ako istinski vjerujete partneru.

Kasnije tokom sedmice, uslijed konjukcije Venere i Marsa, imaćete poteškoće da se riješite frustracija što može dovesti do većih nesporazuma i prepirki. Ne možete shvatiti zašto Vas partner ne razumije i ne možete razumjeti zašto je partner toliko zatvoren prema Vamai.

OVA TRI ZNAKA su prave ZVIJERI

VAGA

SAMCI: Ako Vam prvi plan propadne tokom konjukcije Saturn-Uranovog kvadrata tokom sedmice, prebacite se na plan B. Ovaj nepredvidljivi aspekt Vam smeta po pitanju više stvari, a Vaša najbolja šansa za uspijeh je fleksibilnost.

Sunce otprilike u isto vrijeme pravi veliki pomak krećući se od Vodolije ka vodenom znaku Ribe, tako da će na površinu isplivati puno emocija koje ste pokušavali suzbiti. Koristite svoju intuiciju da biste izabrali najbolje vrijeme za njihovo izražavanje.

Iako se trudite biti poštena osoba, Vaše nestrpljenje se pokazuje tokom konjukcije Venera-Marsa kasnije tokom nedelje. Zašto ne možete imati ono što želite kad to želite? Ponekad se kompromitovanje čini gubitničkim potezom.

PAROVI: Saturn-Uranov trigon sredinom sedmice dolazi otprilike jednom u 14 godina i Vama je to potpuno uredu. Stres i nevolje koji ovaj trigon podstiče mogu prouzrokovati negativne vibracije u Vašoj vezi narednih sedmica.

Srećom, Sunce se kreće ka Rama otprilike u isto vrijeme, pomažući Vam da malo više razumijete odakle sve te emocije dolaze. Stavite se na mjesto Vašeg i neke stvari će Vam biti jasnije.

Kasnije tokom sedmice kreće trigon Venera-Marsa koji Vas podstiče da se izrazite fizičkim pokretima, što je u redu ako ste u dobrim odnosima sa partnerom. Ako je situacija zategnuta, možda ćete osjetiti nedostatak fizičke povezanosti čak i više nego inače.

ŠKORPIJA

SAMCI: Osjećate vrlo veliku dozu energije dok Sunce i Venera početkom sedmice provode vrijeme sa Vodolijom koja traži slobodu. Iskoristite ovu situaciju da se vratite korak unazad i pogledate svoj ljubavni život onako kako bi ga neko drugi mogao vidjeti. Kako to izgleda iz tog ugla?

Sunce se sredinom sedmice useli u vodeni znak Ribe, vraćajući Vam dio Vašeg emocionalnog intenziteta. Ako neko insistira na igranju intelektualnih igara, jasno stavite do znanja da niste zainteresovani. Ljubav je ozbiljna tema.

Kasnije tokom sedmice ispoljavate veću dozu sek-ualnosti tokom Venera-Mars trigona, ali ne trošite tu energija ni na koga. Budite strpljivi kako biste dobili ono što stvarno želite, umjesto da snižavate svoje standarde.

PAROVI: I Venera i Sunce su u znaku Vodolije početkom sedmice. Sposobnost gledanja na stvari iz druge perspektive dio je privlačnosti ovih tranzita, posebno za vodeni znak poput Vašeg koji je ponekad pretjerano umiješan u stvari na emocionalnom nivou.

Kada Sunce, sredinom sedmice, pređe u vodeni znak Ribe, pitanja povjerenja postaju glavni fokus Vaše veze. Ako sumnjate u partnera, teško ćete im se otvoriti i oko najmanjih problema koji Vas muče.

Ljubav može biti prilično agresivna tokom kvadrata između Venere i Vašeg suvladara Marsa kasnije tokom sedmice. Jesu li Vaše riječi ili postupci pregrubi za Vašeg partnera? Možete biti mnogo zastrašujući nego što mislite.

STRIJELAC

SAMCI: Uz ljubavnu boginju Veneru u paru sa nekonvencionalnom Vodolijom, imate puno različitih mogućnosti. Budite svoji. Neka Vaši jedinstveni talenti dođu do izražaja i vidite koga privlače!

Sredinom sedmice nastaje konjukcija Satur-Urana koja može izazvati preokret u područjima Vašeg života za koja ste mislili da su potpuno sigurna. Promjene nisu uvijek dobrodošle, ali držanje otvorenog uma može Vas uputiti u neke nove smjerove koji bi mogli dovesti do ljubavi.

Ako tokom konjukcije Mars-Venere, kasnije tokom sedmice, primijetite čudno ponašanje kod sebe izazvano ljubomorom, malo se izolujte. Ako se osjećate nesigurno po pitanju nekoga, onda ta osoba nije prava za Vas.

PAROVI: Venera se nalazi se Vodoliji čitave ove sedmice, što Vam daje dozvolu da istražite različite verzije onoga na što većina ljudi pomisli kada spominjete ljubav i veze. Srećom, nije Vas posebno briga šta drugi trenutno misle.

Konjukcija Saturn-Urana, sredinom sedmice, šalje neke neočekivane vijesti ili promjenu u Vaš odnos koje Vam trenutno nisu bili potrebne. Zar već niste imali dovoljno problema i prije ovoga?!

Volite biti diplomata, ali možda ćete biti prisiljeni da birate strane tokom moćnog trigona Venera-Mars kasnije tokom nedelje. Budite sigurni u sebe, ali ne pretjerano agresivni ako je moguće.

JARAC

SAMCI: Venera je u Vodoliji tokom cele nedelje i pomaže Vam da se opustite i budete malo buntovniji nego inače. Šta se dešava kad prestanete slijediti sva pravila koja ste sebi postavili? Biće jako zabavno saznati!

Sunce se sredinom sedmice udružuje sa Ribama, pa nemojte zanemariti ona mala osjećanja koja imate prema nekoj osobi koja je skoro ušla u Vaš život. Ako se pojave sumnje, puno je bolje stvari završiti na vrijeme nego se zavlačiti u takav odnos.

Kasnije tokom sedmice nastaje sek-i trigon Venere i Marsa, ali te senzualne vibracije mogu pokvariti problemi sa kontrolom. Je li zaista važno ko je kriv za to?

PAROVI: Romantična Venera uparena je sa Vodolijom tokom cijele sedmice, pružajući Vam uvid u Vašu vezu koji je naizgled očigledan. Gledati na stvari iz druge perspektive je pravo osvježenje.

Sunce ulazi u intuitivne Ribe sredinom sedmice, zbog čega osjećate empatiju ili saosjećate prema partneru kao nikada prije. Je li moguće da ste bili prestrogi prema osobi koju volite? Sad kad vidite situaciju, puno više razumijete neke stvari.

Moćan trigon Venera-Marsa kasnije tokom sedmice dodaje novu i zanimljivu fizičku dimenziju Vašem ljubavnom odnosu. Ako se-s nije igrao glavnu ulogu u prošlosti, pripremite se za promjene.

VODOLIJA

SAMCI: Pogodite šta, Vodolije? Kako započinje sedmica, Sunce i Venera su u Vašem znaku, što Vam omogućava da u potpunosti budete svoji. Tako je osvježavajuće ako za promjenu ne pokušavate sakriti svoju neobičnu crtu ličnosti od nekoga ko Vas zanima!

Sunce ostavlja Vaš znak i prelazi u Ribe sredinom sedmice, međutim, možda ćete početi osjećati kako neke intenzivne emocije izlaze na površinu. Koristite Ribinu kreativnost da izrazite duboka osjećanja na jedinstven način.

Trigon Venera-Marsa kasnije tokom sedmice postavlja Vas u romantično nadmetanje u kom zaista ne želite biti. Ako se morate boriti za nečiju naklonost, radije biste se graciozno poklonili i pronašli nešto drugo . Iskreno, ionako niste toliko zainteresovani za tu osobu.

PAROVI: Sunce i Venera su u Vašem progresivnom znaku početkom sedmice, Vodolije. Nećete se željeti da radite ništa onako kako to rade svi drugi, pa se nadamo da je Vaš partner u redu po tom pitanju!

Sunce se kreće ka rezervisanim, introvertnim Ribama sredinom sedmice, tako da će Vaša eksperimentalna priroda biti malo narušena. Povjerenje je vrlo važan faktor po pitanju toga da li se sada slažete da isprobate nove stvari sa svojim partnerom ili ne.

Konjukcija Venere i Marsa kasnije tokom sedmice može izazvati stres u već problematičnoj vezi. Zašto se nikada ne možete složiti ni oko čega (posebno o seksu)? Ovakva pitanja sada nemaju odgovore.

RIBE

SAMCI: Saturn-Uranov trigon sredinom sedmice Vam pokušava unijeti neke promjene, ali na Vama je hoćete li dopustiti da Vaa ometaju ili ne. Što manje razmišljate o stvarima koje ne možete promijeniti, to ste manje zabrinuti.

Sunce napušta Vodoliju i prelazi u Vaš emotivni znak sredinom sedmice, što je odlično za Vašu umjetničku prirodu. Ovo je sjajno vrijeme da pronađete savršen način da izrazite svoja osjećanja, a da to zapravo ne morate glasno reći.

Trigon Venere i Marsa kasnije tokom nedelje izaziva oprečna i zbunjujuća osećanja. Oduprite se nagonu za sek-ualnim izražavanjem bez emocija koje to podupiru. Kajanje trenutno nije nešto što Vam treba u životu.

PAROVI: Ako uspijete zadržati otvoren um, kvadrat Saturna i Urana sredinom sedmice neće nanijeti veliku štetu Vašoj vezi. Međutim, ako se naprežete i odbijate biti otvoreni za promjene, to može biti prava katastrofa.

Sunce se iz Vodolije u Vaš znak otprilike u isto vrijeme, pomažući Vam da budete u skladu sa osjećanjima svog partnera. Između vas dvoje postoji divna energija a koja je sada na zavidnom nivou.

Oboje ćete biti u iskušenju tokom konjukcije Venera-Mars kasnije tokom sedmice, a to da li će Vam bilo šta od planiranog uspijeti, ima puno veze sa vašim trenutnim nivoom sek-ualne frustracije. Pokušajte svoju frustraciju međusobno osloboditi na zdraviji način.